Странице

Radionica nakita - Beograd, april 2011

Prosla je i prva radionica za izradu nakita od bakra i poludragog kamenja, odrzana u Beogradu 09-10.04.2011. godine. Na radionici su prisustvovali: Ana Mirkovic (Nakit jedne balerine), Maya Masa, prof. Boban Ristic i ja :). Bilo nam je neverovatno. Uradili smo veliki posao za samo dva dana koliko je trajala radionica. Devojke su talentovane i inspirativne za rad sa njima. Napravile su divne komade nakita, po svom crtezu tj. dizajnu nakita. Realizacija istog je gotovo identicna.
Naucile su mnogo toga o nakitu i shvatile da ovo nimalo nije lak posao. Obe su se prvi put srele sa crtezom,....i verujte mi jako im je dobro islo.
Ovako je to bilo:
U prvom delu dana upoznali smo se sa istorijom nakita, materijalima, tehnikama oblikovanja i obrade metala, alatima i poludragim kamenjem. Nakon toga su crtale modele nakita i na kraju dana su krenule u realizaciju. U toku tog dana radionicu je posetio prof. Miroslav Lazovic, inace profesor na FPU-Beograd, i da im je par saveta. To je za njih bilo jako zanimljivo, a takodje i nama.
Posto je Ana prvakinja plesa i pevanja, i ona voli tradionalni nakit, donela je na radionicu odlicne primerke tradicionalnog nakita koje je kupovala po celom svetu. Bili smo zapanjeni kada je otvorila njenu skrinju. Prelepe komade poseduje. E to je prava inspiracija za umetnika.
Drugi dan poceli smo sa izradom komada, i imali smo neverovatne rezultate. I tok drugog dana imali smo posetu :)). Prodekan za nastavu sa FPU-Beograd, prof. Dusan Rusalic, posetio je radionicu. Vidno odusevljen radionicom i izradjenim komadima, demonstrirao im je neke jednostavne forme nakita koje je i sam nekada radio. Ana i Maya su bile odusevljene. Bila nam je cast svima.
Sve u svemu, kolega Boban i ja smo veoma zadovoljni rezultatima i kreacijama Ane i Maye, i mogu vam reci da se nadamo da ce njih dve vredno nastaviti sa radom i nakon ovoga.
Hvala Ana i hvala Maya!
Evo nekih fotografija sa radionice:



Ana Mirkovic (Nakit jedne balerine)
Marija Stojicic

Majin komad nakita po skici.

Anin komad nakita po skici.

Majin rad po skici.

Anin rad.

Anin rad.

Anin rad.


Нема коментара:

Постави коментар

Komentar